4Startsida

50 år - tal till pappa
                                                

    Rebecca Nilsson


 

 Till pappa - 50 år!

 


I många år har vi varit tillsammans och nu fyller du 50. Det sägs, att då en man uppnått denna aktningsvärda ålder befinner han sig i gränslandet för att bli kallad man eller gubbe.

Men inte DU, min pappa.

Du är en person som jag aldrig kommer att kunna kalla för gubbe. Våra stunder tillsammans är allt annat än gubbiga.

Här är några minnen.

Ett av de starkaste minnena jag har av dig är när du hade vattenkrig med mig och mina kompisar när jag var liten. Vi sprang och gömde oss från dig med vattenpistolerna i högsta hugg. Rättvisa var vi väl aldrig, du fick alltid ha den minsta vattenpistolen och vi var alltid minst tre mot dig.

Jag kommer också ihåg att du kastade mig havet på sommaren och det gör du än i dag. Det var aldrig tal om någon motions-simning utan här talar vi om att bli nerskvätt långt innan man hunnit doppa sig, få bollar i huvudet och strandtennis efter badet.

Du är tokig i stranden som ett litet småbarn och åker aldrig dit utan en boll, du kan ju bli uttråkad.

Som stolt hallänning är Tylösand ditt paradis, sanden mellan tårna den bästa känslan du kan tänka dig och ljudet från havet den ljuvaste musik

Det där med stolt hallänning är väl inte något att sticka under stolen med. Det är du än i dag och har alltid varit och en sommar utan Tylösand och Halmstad kommer helt enkelt inte på frågan.

När jag var liten var vi varje fredag och badade på Vanningen i Vellinge. Det var alltid du som lekte med mig. När de satte igång vågorna var det dig jag höll mig fast i, du var min trygghet.

En annan sak jag kommer ihåg från de fredagarna är att det var alltid du och jag som hämtade pizzan, som ett eget litet team. En sån där sak som var viktig för en när man var liten.

Ett ställe som påminner mig om dig är biblioteket. Det har alltid varit ett ställe där du verkar trivas och hör hemma. Du har alltid varit den som fått mig att läsa, som dragit med mig till biblioteket och valt böcker. Biblioteket är för dig ett andra hem.

Du har alltid varit den där som är pigg och blir lätt uttråkad, detta gör i sin tur att man aldrig får tråkigt i din närvaro. Vi har gjort så många olika saker tillsammans. Vår cykelsemester, som fick ett snabbt slut då din cykel gick sönder mitt ute i ingenstans och vi fick ringa på hos någon okänd som kunde köra oss till tåget.

När vi cyklade dressin och bodde i ett gammalt tåg är också ett minne för livet.

För mig kommer du alltid att vara den där pigga, strandtokiga, boktokiga personen, hur stora dina ålderssiffror än kommer att bli.

Med detta vill jag bara gratta dig på 50-årsdagen! 


2006-01-14 Christer Nilsson 

4Startsida